400 tonni Varangu järvekriiti 1959. aastal

Toodang suureneb kolmekordseks

ETKVL-i Keemiakombinaadi «Orto» Varangu kriiditsehhis lõpetati söödakriidi mehhaniseeritud kuivatamise tehnoloogia põhiline väljatöötlus käesoleva aasta I kvartalis ning alustati uuesti katsetootmist. Võrreldes katsetootmisega 1958. aasta IV kvartalis on tsehhi tootmisvõimsus tõusnud ligi kaks korda. Seejuures on tunduvalt vähenenud füüsilise töö osa, Olemasolevad ruumid ei võimalda siiski kõikide tööde mehhaniseerimist.

Tehnoloogia täiustamisel on suure osa andnud tsehhi mehaanik H. King, kes konstrueeris ümber trummelkuivati ja kriidisõela.

Praegu konstrueeritakse katlamaja üleviimist õliküttele. Samuti on käsil tootmistehnoloogia ümberkorraldamine. Kuigi tegemist on katseseadmetega, loodetakse täita esimese poolaasta plaan 110 protsendiliselt, nagu eelmise 5 kuu plaanidki.

Kriiditsehh alustab täiskoormusega tööd pärast tehnoloogilise projekti kinnitamist käesoleva aasta juulikuus. Siis suureneb tehase toodang võrreldes 1958. a. kolmekordseks. Kui varem toodeti aasta jooksul 300 tonni kriiti, siis käesoleva aasta juulikuus on tehas, võimeline andma. kriiti 400 tonni. 

I. KRUUS, Varangu kriiditööstuse juhataja.

Kommunismi Koit : EKP Väike-Maarja Rajoonikomitee ja Väike-Maarja Rajooni TSN häälekandja, nr. 70, 13 juuni 1959

Populaarne

Huvitav