Varangu 1959

Eeloleval talvel on kollektiivi ülesandeks valmistada vabrik ette järgmisel hooajal ligi 2 korda suurema tootmisülesande täitmiseks. Plaanilise omahinna saavutamiseks tuleb selleks tööviljakust tõsta ligi 50 protsenti.

On alustatud töid uue kaevandustrassi ettevalmistamisel. Kaevandusbrigaad eesotsas sm. Jaanistega puhastas oktoobripühadeks võsast ja kändudest 5500 ruutmeetrit trassi. Samaaegselt viiakse läbi saekaatri rekonstrueerimistööd ja hoonete ettevalmistamine talveperioodiks.

Mahukamate töödena on ette nähtud veel kõrgepingeliini ja alajaama ehitamine, veepinna alandamine kaevanduses jõe süvendamise teel, uue kvaliteetsemast materjalist kuivatusahju ehitamine jt. tööd. 1960. a. hooajaks mehhaniseeritakse kriidi transport kaevandusest vabrikusse ja söödakriidi toimetamine vaakuumtrummelfiltrisse. Suurt kaasabi osutavad siin ratsionaliseerijad. Vanemmehaanik sm. Harry King esitas oktoobripühadeks kaks ettepanekut, millised võimaldavad tõsta tootmisbrigaadides tööjõudlust ligi 30 protsenti.

Lahendamist vajab ka kuivatatud söödakriidi pakkimine ja transporteerimine. Siin on «valulapseks» ETKVL Tööstuskontori poolt toodetud madalakvaliteedilised paberikotid, millised lähevad liimist lahti ja isegi purunevad laadimisel, põhjustades seega lisakulusid.

Kommunismi Koit : EKP Väike-Maarja Rajoonikomitee ja Väike-Maarja Rajooni TSN häälekandja, nr. 134, 10 november 1959

Populaarne

Huvitav